Summert bursdag 2020

16.02.2020

Søndag 16. februar var det duket for verdenspremiere med "summert bursdag" for alle innbyggerne i bygda. Dette var et nytt konsept og spenningen blant arrangørene (Kular) var stor. Hvor mange kommer? Blir innholdet bra og blir gjestene fornøyde og ikke minst, hvordan kan konseptet forbedres til neste år?

Utdeling av gaver.
Utdeling av gaver.
Stollek er tingen.
Stollek er tingen.
Aage har halvrund dag.
Aage har halvrund dag.

Bakgrunn for «Summert bursdag», var en erkjennelse om at alle i bygda har bursdag en gang i løpet av året, og at vi hadde lyst til å samle bygdas innbyggere til feiring. Da vi summerte alderen på alle ble vi 2771 år og gjennomsnittsalderen ble 50,38 år.

Planen var at alle også skulle få en bursdagsgave. Dette ble løst med at alle fra bygda tok med en gave, prisklasse mellom kr 50 og 100.

Bursdagen startet kl. 16.00, og «Kulturhusbandet» framførte en nykomponert bursdagssang.

Etterhvert som store og små bursdagsbarn kom, la alle gaven i en sekk, hvor de i løpet av selskapet fikk trekke en gave ut av sekken.

Det blir jo ingen bursdag uten pølser, brus og gelé. Derfor vartet Kular opp med grillspyd og ulike pølser, sopp, mais, tomater på en tallerken med potetsalat. De som ønsket tradisjonell pølse i brød kunne velge det.

Gaveutdelingen startet med konkurranse, hvor gjennomsnittsalderen på de oppmøte skulle gjettes. Vinner fikk en liten premie.

Så kom selve bursdags markeringen. De første som fikk trekke gave var født i Januar.

Spenningen var stor blant de yngste, alle måtte pakke ut før neste ble ropt opp med fødselsårstall og alder. De som hadde rund eller halvrund dag fikk en liten spiss hatt som de bar under resten av festen.

Stollek er jo en aktivitet som er flittig bruk under bursdagsfeiringer - så også under denne bursdagen. Her deltok både barn og voksne, og engasjementet var intenst. Det vanket premie på vinneren. Kahoot har etterhvert blitt en populær lek på Myklebostad kulturhus. Vellykket gjennomføring denne gangen også - imponerende kunnskapsnivå!

Avslutningsvis ble det kaffe, kaker og gelé på alle som ville ha.

Nok en gang har Myklebostad Kretsutvalg, gjennom Kular, kommet opp med et nytt konsept som samler folket til felles glede. Så får vi begynne å se fram til neste års «Summerte bursdag».

Gratulerer med deltakelsen i et godt gjennomført arrangement.

Å så var det over.
Å så var det over.