Den grønne bygda i Ofoten.
Helligbrua ved Tindvannet
For å gi turvandrerne tryggere og bedre stier, har Myklebostad Kretsutvalg etablert en del bruer. Over utløpet av Tindvannet er det etablert en hengebru. Den er konstruert slik at sne ikke skal legge seg på bruen. Den er laget slik at den kunne bæres opp i biter for montering på stedet. Bruen ligger like ved turmål 6 i 8fl8 mål, ca. 300 m over havet.
8fl8 mål turstier
På Myklebostad finner du et løype nett med åtte flotte mål. Stiene er godt merket og har ulike startsteder. Vil du vite mer om løypene kan du klikke deg inn på denne siden 8fl8-mål.
Populær badestrand, Rusvika
Ved enden av fylkesvei 711, kommer du til ei hvit strand som ligger sydvent.
På solfylte dager med nordlig vind, er dette en meget populær badestrand. Da kommer det folk fra hele regionen for å bade eller sole seg. Stranda er langgrunn og passer godt for barn. Noen velger å komme dit med båt. Bak på stranden er det en gresskledd banke som det teltes på. På nordsiden av stranda ligger det en rullesteinstrand, som følger strandlinjen helt til Russhaugen. Ved snuplassen på fylkesveien kan du følge sti til "buldrings bergan". Videre kan du følge stien opp til "radiohola". Der foregikk det illegal radiolytting på London under den 2. verdenskrig. Faktaark.naturbase.
Topptur Trollfjellet 1010 m over havet.
Det høyste punktet på Tjeldøya finner du på Trollfjellet. Merka løype fra Tindvannet til varden på Trollfjellet.
Bilde: En gjeng på toppen ved varden.
Ønsker du å gå en fin fjelltur i lett og godt terreng, er Trollfjellet et fint sted å besøke. Du kan starte ved post 6 i 8fl8 mål og følge stien langs vestsiden av Tindvannet. Der hvor vannet slutter, kan du følge merket løype helt til toppen hvor varde står. Det kan være kjølig på toppen, så det lønner seg å ta med noen varme plagg. En fornøyelig utsikt.
Flott utsikt fra toppen av Raudurtinden
Med utsikt til Narvik, innerst i Ofoten og bygda Myklebostad i forgrunnen
Det er flere veier som fører til Raudurtinden. Er du på Myklebostad, finner du starten på en av turstiene i 8fl8 mål ved Kulturhuset. Den godt merkede løypa fører deg over myra til Langholten. Du følger en skogsvei ca. 50 m mot vest før du bøyer av ca. 60 gr. mot høyre. Så følger du den skogkledde ryggen til du er over skoggrensa. Herfra har du en godt merket sti til du kommer til Raudurtinden. For å komme opp til målet, går stien på NW side av fjellet. Belønning er god utsikt mot Lødingen, Lofoten, Ballangen og Stetinden i Tysfjord.
Laks- og ørretfiske
Fylkesmannen har fortsatt stengt for fiske i elva.
Det er derfor kun mulig å fiske i vannene.
I tillegg er det ikke lov å fiske med mark.
Salg av fiskekort
All laks må settes ut igjen (gjelder ikke oppdrettslaks).
Ved fiske av oppdrettslaks, må dette rapporteres særskilt.
Fiske i Ofotfjorden
Det er kort vei fra Myklebostad havn til fiskefelt og fiskeområder i fjorden.
Ofotfjorden er en dyp fjord, over 500 m. Den starter i Narvik kommune og ender i Vestfjorden. Da er du i Lofoten. Mange fiskebanker på ulik dybde gir mulighet for mange fiskeslag. Uer kan du få på dypt vann. Kveite beveger seg i mange havlag, fra bunn til overflate. På solfine dager, kan den legge seg helt i vannskorpen for å sole seg. Steinbit, brosme og hyse kan du også få på kroken, men torsk og sei er enklest å få. I løpet av de senere år har makrellen funnet veien til Ofoten. Enkelte år er det også mye sild i fjorden, med den kommer spekkhuggeren og andre hvalarter. Den ligger og velter seg i matfatet. Det kan bli mange av dem utenfor stuevinduet. På en fin og stille sommerdag, kan du høre laksen sprette i havet, og nisa som er oppe og puster. På Myklebostad har du kort vei til fiskeforekomstene.