Slåttgrøt 2020 på Myklebostad kulturhus
For niende gang gikk arrangementet slåttgrøten av stabelen. Sol, varme og god høytørke la et godt grunnlag for en trivelig dag på Myklebostad Kulturhus.
Første august i år avviklet Myklebostad Kretsutvalg årets slåttgrøtarrangement. Arrangementet foregikk som vanlig på kulturhuset. Folk fra fjern og nær møtte opp for å nyte serveringa og hverandres selskap - og været stilte med sin beste variant. Høy trivselsfaktor og knirkefri gjennomføring er to stikkord som er aktuelle for arrangementet. Det ble tatt mange bilder under arrangementet etter oppdrag fra kretsutvalget. Det er gjort et skjønnsomt utvalg blant bildene, som i det følgende brukes som en del av fortellingen om arrangementet.
Hovedretten - selve belønningen for hardt slåttearbeid.
Rømmegrøt og spekemat er obligatorisk under slåttgrøtarrangementene til Kretsutvalget
Energirik og tradisjonell. Perfekt mat etter slåtta.
De siste forberedelsene
Erland og Mona avklarer de siste detaljene før arrangementet begynner.
Maten er klar til servering
Åse og Unni har en liten passiar mens grøten godgjør seg,
Og etter grøten tilbød man ...
Salg av lekre kaker og kaffe var et populært tilbud som åpenbart slo an blant gjestene.
Ledelsen styrte med mild hand
Lederen for arrangementet Erland Berger, holdt stø kurs og hadde god kontroll Han la vekt på optimal avstand, god hygiene, og knirkefri gjennomføring av arrangementet
Avstand -
Sentralt tema fra FHI ble ivaretatt med touch av dialekt
og god kjemi...
Spriten ble flittig benyttet når handvask ikke var aktuelt.
Danseplaten.
De som ville danse kunne få låne "danseplaten" til K -bandet - garantert smittesikker
Salgsboder
Inne på plassen ble det solgt patchwork og diverse duker, vesker, bilder, og luer fra to boder
Minimikro boder.
Nytt av året var "minimikro boder" hvor bygdas unge entreprenører solgte ulike produkter, Det ble solgt pølser, secondhandsaker, fisk, is, gårdsegg og snop. Handelen gikk livlig for seg.