Frøken Frikadello framførte barnekonserten Kræsj i Mamelukken søndag 25. oktober kl 14.00

26.10.2020

Kræsj i mamelukken.

Konserten er laget for for barn, og ble fremført i kulturhuset på Myklebostad. Konserten er levert av Kultur i Troms av landsdelsmusikerne i Troms og Finnmark.

Frøken Frikadello - gestaltes av Runa Bergsmo som er landsdelsmusiker i Troms og Finnmark. Hun hadde med seg Tore Bruvoll på gitar, Petter Unstad på bass, og Tobias Solheim-Nilsen på slagverk. Med andre ord et stjernelag av freelancemusikere som akkompagnerte henne mens konserten/forestillingen gikk sin gang. Hun fremførte en rekke sanger som hun hadde skrevet teksten til, komponert melodier til, og arrangert cellostemme til. Bandet har hatt (nesten) full frihet til å lage sine egne arrangementer til hennes sanger.

Forrest i salen var det lagt ut saueskinn slik at barna kunne sitte nært det som foregikk på scenen - sikkert en intens opplevelse å være så nær Frøken Frikadello og bandet hennes! Det viste seg at hun hadde fått problemer med mamelukken. Det hadde kommet en diger flekk på den ene siden, og dette måtte ordnes opp i. Kommunikasjonen med ungene som var tilstede gikk som en lek mens Frøken Frikadello strevde med å løse problemet, og hun beveget seg fram og tilbake mellom scenen og gulvet foran scenen mens hun sang og pratet. 

Innimellom spilte hun på celloen hun hadde med samtidig som hun sang. I enkelte av sangene fikk hun med seg bandet på skøyerstreker. Hvem har hørt om at en vanlig gitar kan være en fiolin og spilles på med en fiolinbue? , eller at en bassgitar kan nærmest sveve over bassisten mens han spiller? , de fikk det til, og latteren satt løst, og dialogen med Frøken Frikadello likeså. Det viste seg etterhvert at alle musikerene hadde med seg hver sin kosebamse. Den tok de frem etterhvert som sjenansen for å ha noe slikt når man er voksen forsvant. Slagverkeren måtte vekkes da han hadde sovnet over trommene. Han fikk kledt på seg en haug med luer før de vekket ham. Det så ut som at ungene - både de største, de store - og de små koste seg mens forestillingen gikk sin gang. 

Etterpå ble det servert hjemmelaget middag. Kjøttkaker, saus, erterstuing og potet sto på menyen. Flotte kaker kunne kjøpes til kaffen, og folk koste seg som best de kunne under koronarestriksjonene.